ילדים אוהבים לשחק, להשתולל ופשוט להיות ילדים. הרבה פעמים, לצערנו זה נגמר בפציעות, קלות וקשות. לפי נתונים של משרד החינוך, נכון לשנת הלימודים 2020 נפצעו יותר מ-21,000 תלמידים בתאונות בבתי ספר וגנים ברחבי הארץ.
פציעות של ילדים הן מאד שכיחות ויכולות לקרות בכל מקום. למשל, במהלך יום הלימודים עצמו, בפעילויות העשרה מחוץ לשטח בית הספר או בבילוי עם החברים בפארק בשעות אחר הצהריים.. חשוב להבהיר, שביטוח תאונות תלמידים חל על התלמיד בכל ימות השנה ובכל מקום שהוא נמצא בו. זאת בין אם לתאונה יש קשר לפעילות המוסד החינוכי שהתלמיד לומד בו ובין אם לאו. אז באילו מקרים ניתן להגיש תביעה לפי פוליסת ביטוח תאונות תלמידים? כיצד עושים זאת? על כל השאלות שעולות לכם בנושא, נענה בכתבה.
מהו ביטוח תאונות תלמידים?
על פי חוק לימוד חובה, תשי"ט-1949; כל רשות מקומית חייבת לערוך לכלל התלמידים שלומדים בשטח שלה, ביטוח תאונות אישיות לתלמידים. ביטוח מסוג זה חל על התלמיד בכל עת. מה הכוונה? פשוטו כמשמעו – 7 ימים בשבוע, 24 שעות ביממה. מעבר לכך, הוא גם נוגע בכל תלמיד באשר הוא. גם במקרים בהם הילד או הילדה לומדים בבית ספר פרטי, תורני, דמוקרטי ועוד. ביטוח מסוג זה חל על ילדים מגיל גן ועד גיל 18 בלבד. כל מי שחל עליו חוק חינוך חובה מכוסה בביטוח מסוג זה; עד להשלמה מוחלטת של חובותיו הפדגוגיות.
מה הביטוח מכסה?
הכיסוי הביטוחי חל על הילד בכל זמן שהוא, החל מגיל 3 עד 18. ביטוח תאונות תלמידים, מתייחס לכל תאונה אקראית, בלתי צפויה או מכוונת; העלולה לקרות בכל פעילות שהיא, בתוך מסגרת הלימודים או מחוצה לה. למשל, פעילות ספורט, פנאי או נופש, שעת משחק, או מעשי קונדס. הוא מכסה גם תאונות הנגרמות כתוצאה מחוסר זהירות או תשומת לב של הילד, של הוריו או כל אדם או ילד אחר שמעורב באירוע.
כלל התלמידים במערכת החינוך מבוטחים בביטוח תאונות אישיות. הורים רבים בישראל, עדיין לא בדיוק מודעים לעובדה חשובה זו. ביטוח מסוג זה דואג לכיסוי מקיף עבור התלמיד, בכל ימות השבוע ובכל שעות היממה. גם במהלך החופש הגדול, וגם כאשר הילדים נמצאים במסגרות פרטיות או עם ההורים, ביטוח תאונות תלמידים ממשיך לכסות אותם באופן מלא.
מתי ניתן להגיש תביעת תאונות תלמידים?
ניתן להגיש תביעת תאונות תלמידים במקרים בהם התלמיד היה מעורב בתאונה המוגדרת בתור: "אירוע פיזי, חיצוני, גלוי לעין, בלתי צפוי, הגורם לנזק גופני". כלומר, הכוונה היא למשל למקרים בהם הילד נפל ונפצע, או נקלע לקטטה שלא ברצון ונפגע, או שנפל עליו עצם כלשהו וגרם לפגיעה, ועוד.
כיצד ניתן להגיש את התביעה?
כשזה נוגע להגשת התביעה, על מנת שתביעתכם תתקבל ותטופל כראוי, יש צורך לצרף לה כמה מסמכים חשובים. בכדי לחסוך את הטרחה הכלולה בתהליך, אתם יכולים להיעזר בשירותיו של עו"ד מומחה ומנוסה בתחום.
אז, אילו מסמכים דרושים להגשת תביעה בגין תאונות תלמידים?
- אישור לימודים במוסד החינוכי בצירוף אישור היעדרות מהלימודים עקב התאונה שהתרחשה.
- צילום תעודת זהות של שני ההורים כולל הספח בו מופיעים פרטי התלמיד.
- במקרים בהם מדובר בהורה יחיד, יש לצרף תצהיר אפוטרופוס חתום על ידי ההורה.
- מסמכים רפואיים מיום התאונה.
- מסמכים רפואיים עדכניים שבוצעו לאחר התאונה, בהתאם לסוג הפגיעה (צילומי רנטגן, למשל).
- כתב ויתור על סודיות רפואית.
- מסמכים מגופים שהיו מעורבים באירוע, כדוגמת מד"א, המשטרה, ועוד.
- במידה והתביעה מוגשת בעזרת עורך דין, יש לצרף ייפוי כוח חתום.
פיצוי בתביעת תאונות תלמידים
בכל הקשור לפיצוי המגיע בגין תביעת תאונות תלמידים, הוא יקבע על פי פרמטרים שונים כגון סוג הפגיעה, סוג האיבר שנפגע ומידת הנזק, אם חלילה תישאר בעתיד. פיצויים בגין נזקי גוף שנגרמו לילדים יכולים להגיע עד מאות אלפי שקלים. עם זאת, הפיצויים בגין תביעת תאונת תלמידים יכולים להגיע לסכומים יחסית גבוהים, הם יכולים כמובן לעזור לכסות חלק מההוצאות הרפואיות השונות שנדרשות לאחר התאונה.
לסיכום, זכרו, כי במקרים בהם ילדכם נפצע, ועל מנת שתוכלו לעשות זאת באופן נכון ומדויק, כדאי להיעזר בשירותיו של עו"ד מנוסה בתחום. במשרדינו, עורכי הדין שלנו יעזרו לכם בהגשת התביעה ובכל שלב לאורך התהליך, ועד להשגת התוצאה הרצויה.