תביעות אובדן כושר עבודה

פנסיית נכות ואובדן כושר עבודה

החל מחודש ינואר 2008 נכנס לתוקפו חוק ביטוח פנסיית חובה, אשר מאפשר לכל שכיר או עצמאי מבוטח, בעל וותק תעסוקתי מתאים ליצור הסדר פנסיוני במקום עבודתו.
במסגרת הסדר זה, קיים כיסוי ביטוחי מרחיב, זר לרובינו, אך מעניק רכיב הגנה מטיב בדמות פיצוי חודשי במקרים של אובדן כושר עבודה מלא או חלקי.
במקרים רפואיים אשר מצדיקים אובדן כושר עבודה מלא או חלקי, זכאי העמית בעל הכיסוי הביטוחי המתאים, עצמאי או שכיר לקצבת פנסיית נכות מקרן הפנסיה.

הזכאות לפנסיית נכות

את הנכות הרפואית אשר נבחנת על בסיס המצב הרפואי ובכפוף לאסמכתאות רפואיות, לרבות ימי מחלה, אבחנות וחוות דעת, תיקבע הוועדה רפואית מטעם קרן הפנסיה של העמית. במקרים מסוימים רופא הקרן מטעמה של חברת הביטוח, רשאי לקבוע נכות זמנית, אולם, במידה והעמית אינו מסכים עם קביעתה של הוועדה הרפואיות או רופא הקרן הוא רשאי לערער על החלטתה.

גובהה של פנסיית הנכות וכיצד היא משולמת

במידה ונפגעתם, ואיבדתם לפי החלטת רופא הקרן, 25% מכושר העבודה שלכם, וכתוצאה מכך לא מסוגלים לעבוד, בתקופה העולה על 90 ימים רצופים, תהיו זכאים לקבל קצבת נכות בגין אבדן כושר של עד 75% מגובה השכר.
גובה הקצבה מושפע ממסלול הכספים בקרן הפנסיה (שיעור הכיסוי הביטוחי), השכר הקובע ממנו מפרישים לפנסיה, שיעור הפרשות לפנסיה, גיל העמית וכן דרגת הנכות שנקבעה לו על ידי הרופא או הועדה הרפואית.
הקצבה אינה מושפעת מהוותק של העמית בקרן הפנסיה, למעט תקופת אכשרה בגין מחלות קיימות ששם על העמית להמתין 5 שנים לקבלת קצבת נכות מסיבה זו.

הגשת ערר על החלטת קרן הפנסיה

במידה ותביעתכם נדחתה, ברשותכם נמצאת הזכות לערער! אם החלטת הוועדה נמצאת בניגוד מוחלט למצבכם, בין אם לא התקבלה דרגת הנכות המתאימה או שלא התקבלה כלל, תוכלו לערער על ההחלטה באמצעות ועדת ערעורים.
את הערעור מגישים באמצעות טופס ייעודי שנמצא באתר האינטרנט של קרן הפנסיה. בטופס יש לפרט באופן מקיף ומקצועי את הסיבות שבגינן החלטתם להגיש ערר על החלטת הוועדה הרפואית, וכן לצרף את כל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים שמעידים על כך.
אנחנו ממליצים להגיש אותו בהקדם האפשרי, על מנת לקבל תשובה מהירה ובכדי לא לפספס את מועד הגשת הערר.

​אנו מזמינים אתכם לפנות בכל שאלה או סוגיה אל משרדנו